Restrikcija vode u 9 sela, grad bez isključenja (spisak za isključenja)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. jul 2019. Restrikcije pijaće vode, koje se uvode zbog neracionalne i nenamenske potrošnje, kreću od ponedeljka (8. jul) i sprovodiće se u devet sela bujanovačke opštine, a u gradu neće biti isključenja, odlučeno je u petak na sednici Opštinskog veća.

Voda iz gradskog vodovoda će biti isključivana selima Veliki Trnovac, Karadnik, Srpska kuća, Ljiljance, Žuželjica, Levosoje, Oslare, Lučane i Turija, na po šest sati (14h-20h) jednom u toku radne nedelje, po rasporedu koji možete videti ovde.

„Ovo je jedini način da donekle normalizujemo situaciju i obezbedimo kontinuitet u snabdevanju. Ako bude padavina odmah ćemo obustaviti restrikcije“, rekao je na sednici Opštinskog veća tehnički direktor JP Komunalac Ilir Taipi.                                                                                                                                                             

Po njegovim rečima, šestočasovni prekid u vodosnabdevanju jednog ili dva sela tokom dana, sigurno će omogućiti zadovoljenje potreba za pijaćom vodom svih ostalih korisnika.

„Jasno je da ima nenamenske potrošnje. U maju mesecu je prozvodnja od 65 litara vode za piće u sekundi bila dovoljna, a sada nije ni 105 litara“, rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Njegov zamenik Stojanča Arsić insistira da, pored zloupotreba, treba sprečiti i krađu vode.

„Nenamenski je kad voda prođe kroz vodomer i ode na zalivanje bašti i polivanje travnjaka, ali informacije sa terena pokazuju da se suočavamo i sa krađom u pravom smislu te reči. Mnogo je slučajeva nelegalnih priključaka i korišćenja vode iz mreže za razne stvari“, kaže Arsić.

Zadatak da interveniše u oba slučaja poveren je komisiji, koju čine komunalni inspektori i radnici JP Komunalac.

Komisija će na licu mesta izdavati mandantne kazne i u slučaju potrebe podnostiti prekršajne i krivične prijave.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *