U Svetom Savi još 30 mesta za drugi krug

Piše: N. Stevanović

Smer medicinska sestra vaspitač popunjen: Jović

Bujanovac, 8. jul 2019. -U bujanovačkoj srednjoj školi „Sveti Sava“ upisano je 88 učenika u prvom krugu i ostalo je ukupno još 30 mesta na obrazovnim  profilima finansijski administrator, mašinski tehničar i kuvar, dok je smer medicinska sestra – vaspitač već sada popunjen.

„Bilo je za očekivati da ćemo upisati manje nego što je bilo predviđeno prvobitnom kvotom od 120 učenika, ali sada sledi drugi krug i broj novoupisanih će se sigurno povećati“, rekla je Bujanovačkim direktorka škole Biserka Jović.

Neraspoređeni svršeni osmaci će u utorak (9. jul) predavati liste želja za smerove na kojima još uvek ima slobodnih mesta.

„U našoj školi ima mesta za još jednog učenika na profilu finansijski administrator. Kod mašinskog tehničara motornih vozila je smanjena kvota, tako da je ostalo još 16 slobodnih mesta, s obzirom da je do sada upisano 11 učenika. Na smeru kuvarstva je upisano 17 učenika i imamo još 13 slobodnih mesta“.

Očekivano, kako kaže direktorka, odeljenje sa 30 mesta za nove srednjoškolce na profilu medicinska sestra – vaspitač je odmah popunjeno i više nema slobodnih mesta.

„Najverovatnije ćemo konačan broj upisanih imati u sredu, 10. jula, ali je moguće i da se neko od učenika koji nisu polagali maturu u junu, odluči za našu školu nakon završnog ispita u avgustu“, kaže Jović.

Po početnom planu, u školi je bilo mesta za 120 malihmaturanata, odnosno po 30 učenika na svakom od 4 obrazovnaprofila.

Naknadno je smanjena kvota za 3 mesta na smeru mašinskitehničar.

Od 88 novoupisanih jedan učenik će nastavu pohađati poposebnom programu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *