Tasić menja Nešićevu u „Branku“, Mitrović nije upućen

Piše: N. Lazić; foto Pčinjski017: Tasić i Vučić 

BUJANOVAC, 9. juli 2019.Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora SNS, nije upućen u aktivnosti svojih bliskih saradnika, pa otuda ispada da je njegov imenjak Tasić, glavni za obrazovanje, nauku i tehnologiju, sam od sebe, tek tako i ničim izazvan, već viđen za novog direktora OŠ Branko Radičević, zadnja pošta Bujanovac.

-Ne razumem vaše pitanje, ja sam narodni poslanik  i nije u mojoj nadležnosti razrešenje, niti postavljanje bilo kog direktora škole, odgovara Mitrović u SMS poruci na naše pitanje o spekulacijama da će Tasić Nenad zameniti Nešićevu  Aktuelnu direktorku Mirjanu, koja je takođe član(ica) SNS Bujanovac, koliko i Tasić.

Da je rokada na čelu škole već gotova stvar, Bujanovačkim je potvrdilo nekoliko međusobno nezavisnih izvora, iz same stranke, škole, ali i među roditeljima.

Mirtović, međutim, Nenad, sudeći prema svojoj izjavi, ne zna šta mu rade članovi odbora, pa na dodatno pitanje Bujanovačkih, da ako kao poslanik nije upućen šta se dešava u školi, onda možda zna kao predsednik odbora SNS šta se u istoj ali i u stranci dešava, odgovara:

-Ova država funkcioniše na osnovu zakona i nadležnosti državnih organa, vreme Dragana Đilasa, Vuka Jeremića je daleko iza nas, i u njihovom vremenu su se postavljali ljudi iz partijskih kružoka, a ne danas. Tako da Opštinski odbor SNS Bujanovac sa ovim nema nikakve veze, odgovara Mitrović na naše pitanje o rokadama u „Branku“.

Ispada, dakle, da šef odbora najjače stranke u zemlji ne zna šta mu rade njegovi pilići. Ali, zato su tu Bujanovačke da mu „otvore oči“:

Elem, kao što rekosmo, iz nekoliko međusobno nepovezanih izvora iz stranke, škole i među roditeljima,, već je gotova stvar da će Mirjana, narečena Nešić, ustupiti mesto Tasiću, narečenom imenjaku.

Prema jednoj školi mišljenja, Mirjani je Nešić, koja se toliko upinjala da bude viđena u prvim redovima na skupovima u „Gumoplastici“, doakalo da glumi direktora pa jedva čeka da se septembra vrati svom izvornom zanimanju, i da kao učiteljica preuzme prvake.

Prema našim veoma i mnogo pouzdanim izvorima, ona je „tamo gde treba“ već obećala ostavku, pa će prema njenom zavetu „Brankovci“ u novu školsku godinu ući sa novim direktorom.

Ko li bi mogao biti taj misteriozni čovek čiji identitet ne zna ni sam šef stranke u Bujanovcu?

Tasić Nenad?

Elem, isti ti izvori govore da  za razliku od Nešićeve, on vrlo i veoma želi da se okuša na čelu osnovne škole, i ne samo tu.

Pao je i elegantni dogovor da Mirjana, narečena Nešić, podnese ostavku, pa bi u tom slučaju, shodno zakonskim normama, samo ministarstvo imenovalo novog VD direktora, bez nastavničkog veća i školskog odbora.

Za Mitrovićevu informaciju, pošto on ne zna šta mu rade članovi odbora, po svim indicijama Tasić će da bude novi direktor.

Bujanovačke su u ponedeljak nekoliko puta pokušavale da stupe u kontakt sa Nenadom Tasićem, profesorom u Srednoj školi Sveti Sava, ali bezuspešno.

Mirjana Direktorka Nešić može da se javi redakciji kako bi potvrdila ili demantovala navode ovog teksta.

Mitrović Poslanik Nenad ne mora da se javlja jer ionako nije upućen u delatnosti svog članstva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *