Od Turaka se traže investicije u Bujanovac

Bujanovac, 10. jul 2019. Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič i  koordinatorka Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Čala Gultekin posetili su Bujanovac u cilju iznalaženja novih mogućnosti za intenziviranje saradnje u razvojnim projektima, navode iz Nacionalnog saveta Albanaca(NSA).

„Od koordinatorke turske agencije je zatraženo i veće prisustvo turskih investitora u Preševskoj dolini, kao i produbljivanje saradnje između TIKA, Ambasade Turske i NSA“, saopšteno je u ponedeljak nakon sastanka.

Inače, najuspešnija saradnja sa ovom agencijom ostvarena je u periodu 2008-2012. godine, kada je u selu Veliki Trnovacizgrađena nova škola.

TIKA se bavi ulaganjima u obrazovanje, zdravstvo, kulturu, kaoi u projekte ekonomskog osnaživanja siromašnih područja održivog razvoja.

Kako se navodi na FB stranici Nacionalnog saveta Albanaca, predsednik ovog tela Ragmi Mustafa upoznao je turskogambasadora o radu i planovima NSA u oblasti ostvarivanjaprava Albanaca.

Od ambasadora je zatražena pomoć u naporima za unapređenjejoš uvek nerešenih pitanja Albanaca u Preševskoj dolini”, kažese u objavi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *