Ražalovani naprednjaci preuzimaju SPS u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. jul 2019.Bivši potpredsednici Opštinskog odbora (OO) SNS-a u Bujanovcu, Dalibor Kostić i Dejan Mihajlović, uskoro će preuzeti lokalni odbor SPS-a, saznaju Bujanovačke iz dobro obaveštenih izvora.

Kako navode naši izvori, dolazak „sveže krvi“ u SPS već je gotova stvar, a Kostić i Mihajlović su već viđeni u rukovodstvu lokalnog odbora te stranke,  a kao čovek koji ih protežira navodi se funkcioner socijalista Novica Tončev, koji nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Kostić za naš portal nije želeo da govori o, kako je rekao, „spekulacijama oko preuzimanja SPS-a“, ali je potvrdio da Mihajlović i on, sa još nekolicinom nekadašnjih funkcionera lokalnog SNS, planiraju da se uskoro politički angažuju, dve  godine od kako su, kako naglašava, „nelegalno smenjeni sa stranačkih funkcija mimo statuta stranke.“

„Još uvek nismo imali bilo kakve zvanične kontakte na osnovu kojih bi mogao da govorim o načinu na koji ćemo se vratiti u politiku, da li će biti nekakvog preuzimanja ili osnivanja grupe građana, ali svakako ćemo se angažovati“, rekao je Kostić.

Saznanja Bujanovačkih da tandem Kostić – Mihajlović ima direktnu podršku od uticajnog socijaliste Novice Tončeva, narodnog poslanika i predsednika SO Surdulica, za preuzimanje bujanovačkog SPS-a, očito nisu došla do aktuelnog šefa odbora ove stranke Božidara Anđelkovića.

Na pitanje Bujanovačkih da li je imao razgovore sa nezadovoljnim članovima SNS oko prelaska u stranku koja je deo vladajuće koalicije na lokalu i na čijem je čelu, Anđelković odgovara da „prvi put čuje od nas tako nešto i da nikakvih razgovora oko prelaska nema“.

Inače, Kostić i Mihajlović su smenjeni u junu 2017. godine i od tada su, po Kostićevim rečima, neaktivni članovi SNS.

Smenio nas je samovoljno šef odbora Nenad Mitrović, koji je navikao da se samo on pita za sve i da autokratski vodi stranku, kako se ispostavilo pravo u propast. Nakon što nas je smenio, za nas su vrata stranke potpuno zatvorena, iako smo se obraćali i centrali u Beogradu i predsedniku Vučiću“, rekao je Kostić.

Tačka razdora bila je, kaže on, „Mitrovićevo svesno izbegavanje ulaska u lokalnu vlast posle izbora 2016. godine“.

„Plašeći se da učestvovanjem u vlasti iz njegove senke izađu mnogo sposobniji od njega samog, minirao je interese stranke i glasača zarad sopstvenog. Pokrenuli smo to pitanje i na kraju smo smenjeni, a oko Mitrovića su ostali slabići i poltroni“, kaže bivši potpredsednik.

Neposredno nakon smene, Kostić o tome nije želeo da govori za Bujanovačke.

Razrešenje funkcionera Mitrović je tada obrazložio „prezauzetošću u profesionalnom životu“, što po Kostiću nije tačno, s obrzirom da je, kako kaže, samo dve nedelje nakon smene u stranci prestalo i njegovo angažovanje u Nadzornom odboru Jumka.

Pored Kostića i Mihajlovića, pre dve godine je razrešen i treći potpredsednik Nenad Zafirović, koji je ipak zadržao mesto direktora „Bivode“ i do danas ostao aktivan član stranke i odbornik u lokalnoj skupštini.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *