Vlada Albanije odobrila 25.000 evra za kulturni centar u Bujanovcu

BUJANOVAC, TIRANA, 11. juli 2019. -Prema odluci o pomoći Albancima van Albanije, Vlada te zemlje odobrila je 25.000 evra za otvaranje multimedijalnog kulturnog centra u zgradi Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u Bujanovcu.

Predsednik ovog tela Ragmi Mustafa kaže da će se ovaj centar nalaziti u prizemlju zgrade, koji je trenutno neiskorišćen, i da će biti na raspolaganju svim Bujanovčanima:

-Taj prostor služiće za seminare, izložbe, radionice, NVO sektor, moći će da ga koriste lokalna samouprava i ostale organizacije za svoje aktivnosti. Napominjem da neće biti namenjen samo Albancima, kaže Mustafa za Bujanovačke.

Prema pisanju prištinske Kohe, 25.000 evra za NSA odobreno je budžetom Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Albanije

Koha podseća da je albanska vlada ovaj iznos odobrila pošto su politički predstavnici Albanaca u Srbiji izjavili da, „uprkos mnogim obećanjima, Kosovo i Albanija ne rade dovoljno za Albance u Dolini„, dok su od kosovske i vlade Albanije tražili da osnuju poseban fond namenjen njima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *