Za polivanje travnjaka i bašte kazna 25.000, a čak 500.000 dinara za ovaj prekršaj

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jul 2019. Ukoliko budu uhvaćeni u polivanju bašti i travnjaka ili u sličnoj nenamenskoj potrošnji pijaće vode sa gradske vodovodne mreže, građani opštine Bujanovac će platiti kaznu od 25.000 dinara, odnosno 10.000 ako plate na licu mesta.

Odluka o vodosnabdevanju, usvojena u ponedeljak u lokalnoj Skupštini, predviđa isti iznos kazne za stanovnike opštine koji kradu vodu tako što su nelegalno priključeni na mrežu, a pravna lica će u slučaju ovih prekršaja morati da izdvoje 100.000 dinara ukoliko plaćaju odmah ili čak 500.000 ako naplata bude išla preko suda.

Kontrolu će vršiti komisija u čijem sastavu su opštinski komunalni inspektori i predstavnici Javnog preduzeća Komunalac, o čemu su Bujanovačke već pisale.

I dok visina kazni predviđenih novom odlukom nije rasplamsala raspravu između odbornika, dijametralno suprotni stavovi oko uzroka nestašica vode u selima opštine itekako jesu.

„Jablanica i Vogance nemaju vodu godinama, sa 24 domaćinstva, 13 deteta i 400 grla stoke, u Kleniku četiri godine nema proširenja mreže. Nije ovde problem nenamensko trošenje vode, već nemar lokalne samouprave“, poručio je sa govornice Miodrag Milković, odbornik opozicione koalicije oko SNS.

Po njegovim rečima, sa oko 20 miliona dinara, koliko je utrošeno za poslednjih 20 godina na odvoženje vode u cisternama u ova sela tokom leta, moglo se trajno rešiti pitanje vodosnabdevanja izgradnjom mreže.

„Za oko 16.000 evra se može rešiti problem sa vodom u Jablanici“, rekao je on.

Milkovićeve reči su izazvale oštru reakciju zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića.

Odbacujući pomenute sume kao potpuno netačne, Arsić je izneo podatak da lokalnu samupravu dopremanje vode u mesta koja nemaju vodovodnu mrežu košta oko 350.000 dinara na godišnjem nivou.

„A nenamenske potrošnje i krađe ima itekako, samo obiđite sela, meštani će vam sami reći ko navodnjava malinjake, plastenike i ostalo. Mi nismo dužni da dopremamo vodu da bi je pojedini u Jablanici koristili za stoku i plastenike“, rekao je Arsić.

Arsić je ustvrdio i da bi izgradnja vodovoda u Jablanici koštala 35 miliona dinara.

 




One thought on “Za polivanje travnjaka i bašte kazna 25.000, a čak 500.000 dinara za ovaj prekršaj

  1. Bogoljub Tomic

    Kada izreknete kaznu za Pravno lice,molimo vas izvestite javnost o kome se radi i da li ste naplatili kaznu. To bi bila vest vredna za istoriju. Ipak,posebno imponuje briga za stanovnike udaljenih seoskih sredina jer ako dva puta procitate mozda se i rasplacete ili cete pomisliti da je krenula kampanja za lokalne izbore.
    Srecno vam bilo junaci,

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *