Behljulji: Skeptični smo prema Tačijevoj ideji pripajanja Kosovu

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 18. juli 2019. – Povećano interesovanje kosovse i albanske vlade za albansku zajednicu u Srbiji relaksiralo je situaciju u Preševskoj dolini, ali smo i dalje skeptični jer vlast u Prištini nije do kraja iskrena prema nama, izjavio je za prištinski Zeri Nedžat Behluli, privrednik i vlasnik lokalne TV Spektri u Bujanovcu.

„Atmosfera je sada opuštenija jer je donekle povećano interesovanje vlada Kosova i Albanije. Dobili smo nekoliko donacija, realizuju se konkretni projekti, ali a smo i dalje taoci loših odnosa između Beograda i Prištine, jer mi, Albanci iz Preševske doline, najviše trpimo zbog toga, kaže Nedžat Behluli.

Na pitanje da li veruje u ujedinjenje sa Kosovom, što je ideja koju promoviše Hašim Tači, Beljulji kaže da je skeptičan po tom pitanju:

„Trenutno nema Albanaca u Preševskoj dolini koji ne želi da se ujedini sa Kosovom. Da li će to uspeti? U poslednje vreme smo skeptičniji jer kosovske institucije, dakle zvanična Priština nije iskrena prema Albancima u Preševskoj dolini“kaže on i dodaje da ukoliko ne dođe do ujedinjenja, prava Albanaca moraju biti garantovana reciprocitetom.

-Ono što dobijaju kosovski Srbi, da dobiju i Albanci iz Preševske doline unutar administrativne granice Srbije“, ističe Beljulji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *