Salihi: Asfaltiramo glavnu ulicu u septembru

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jul 2019. Kompletna rekonstrukcija glavne ulice u Bujanovcu trebalo bi da započne u septembru, najavljuju u lokalnoj samoupravi, na osnovu pozitivnih signala iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstukture, koje će finansirati projekat.

Po rečima Rahima Salihija, šefa kabineta predsednika bujanovačke opštine, optimizam da će doći do realizacije ovog velikog projekta opštinske vlasti temelje na činjenici da je zahtev iz Bujanovca među zaključcima sa sastanka sa ministarkom Zoranom Mihajlović, održanom u aprilu.

„Zbog činjenice da se u zapisniku sa zajedničkog sastanka ministarke Mihajlović i predstavnika lokalnih samouprava na jugu Srbije, eksplicitno navodi da će biti asfaltirana glavna ulica u Bujanovcu, od kružnog toka do Doma zdravlja, u 2019. godini, ali i na osnovu stalnih kontakata sa ministarstvom po ovoj temi, očekujemo početak radova već u septembru“, rekao je Bujanovačkim Salihi.                                                                                                             

Obaveze lokalne samouprave u pogledu obezbeđivanja projektne dokumentacije i glavni projekat rekonstrukcije ulice Karađorđa Petrovića, kaže Salihi, ispunjene su prošle nedelje i sada se očekuje zvanična potvrda.

„Smatramo da je najbolje započeti realizaciju u septembru, po završetku letnjih odmora. U ovom trenutku bi takav poduhvat paralisao saobraćaj u gradu, s obzirom na veliki broj vozila“, ističe Salihi.

Za realizaciju će biti angažovano Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Salihi je naglasio i da se ulažu napori na obezbeđivanju najmanje 100 velikih kontejnera.

“Pored asfaltiranja glavne ulice, u septembru će biti postavljeni i novi kontejneri, kako na starim, tako i na novim lokacijama, a planiramo i sređivanje trotoara sa desne strane glavne saobraćajnice”, zaključio je Salihi.




One thought on “Salihi: Asfaltiramo glavnu ulicu u septembru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *