Hitna: Deca najbrojniji pacijenti, infarkt i intervencije u Končulju i Rakovcu

Bujanovac, 22. jul 2019. -Zbog infarkta srca, Bujanovčanin star 46 godina tokom noći je hitno trasportovan u vranjsku bolnicu, rečeno je Bujanovačkim u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu.

„Stanje pacijenta je, razume se, bilo krajnje ozbiljno, to su kritične situacije opasne po život, ali je bio stabilan tokom puta do Vranja“, rekao je dežurni lekar dr Dejan Stojanović.

On nije imao povratnu informaciju o stanju pacijenta nakon što su ga preuzeli vranjski lekari, rekavši da ne isključuje mogućnost da je prebačen i u KC Niš.

Što se ostalih pacijenata tiče, dr Stojanović ističe da je noćas najčešće ukazivana pomoć deci i odraslima sa stomačnim tegobama.

„Imali smo veći broj pacijenata od uobičajenog. Dominiraju simptomi poput povraćanja, dijareje i visoke temperature. Bilo je i nekoliko slučajeva alergijskih reakcija nakon uboda insekata, što osa što pčela“, kaže on.

Lekarske ekipe su tokom burne prošle noći intervenisale i nekoliko puta ne terenu – u Prihvatnom centru za migrante, Končulju i Rakovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *