I deca iz Bujanovca sa ministrom Vulinom na izložbi „Odbrana 78“

Izložba je multimedijalna i interaktivna (Foto MOD)

BUJANOVAC, BEOGRAD, 22. juli 2019. (Foto MOD)- Deca iz Bujanovca, koja sa vršnjacima sa Kosova i Metohije, Preševa i Pakraca borave u „Kampu prijateljstva“, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišla su izložbu „Odbrana 78“.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane (MOD), reč je o izložbi posvećenoj „obeležavanju 20 godina od odbrane otadžbine od NATO agresije u Muzeju Grada Beograda“.

„Obraćajući se mališanima i organizatorima Kampa, Vulin je istakao da je izložba koju su imali priliku da obiđu način da se ono što se dogodilo 1999. godine otrgne od zaborava i zahvalio im na poseti“, navodi MOD.

Kako je istakao organizator tradicionalnog humanitarnog „Kampa prijateljstva“ Miloš Stojković, u Beogradu su deca sa Kosova i Metohije, Bujanovca, Preševa i Pakraca i okoline, koja će tokom posete srpskoj prestonici obići značajne institucije, duhovne i znamenitosti kulture.

Kroz kamp će proći više od 300 mališana od 7 do 14 godina starosti i još 150 volontera, pratilaca, vodiča i medicinskih radnika koji će u nekoliko grupa obići mnoge znamenitosti Beograda, kulturne institucije i muzeje, a van Beograda će posetiti i Oplenac, manastire Ravanicu i Manasiju.

Izložba „Odbrana 78“, autora Dušana Jovovića, projekat je koji su inicirali Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

Izložba je multimedijalna i interaktivna i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani, što zbog svoje jačine i načina na koji je to snimano 1999. godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *