Ćutolog u parlamentu: 0 minuta za poslanika Mitrovića

Mitrović-Hasani 0:2 (foto Moj poslanik)

BUJANOVAC, BEOGRAD, 24. juli 2019. (foto www.mojposlanik.rs)- Narodni poslanik SNS iz Bujanovca Nenad Mitrović je od januara pa do jula ove godine u Skupštini Srbije govorio 0 minuta, pokazuju podaci sa portala Moj poslanik, platforme koja prati rad narodnih poslanika sa juga Srbije u Narodnoj skupštini

U prevodu, prema istom izvoru, Mitrović se 0 puta javljao za reč tako da građani Bujanovca, posebno njegovi glasači, faktički nisu ni imali zastupnika u najvišem zakonodavnom telu u zemlji.

Mitrovićev parlamentarni kolega iz Bujanovca Fatmir Hasani, deputat Partije za demokratsko delovanje, prema podacima portala Moj poslanik, za 6 proteklih meseci zabeležio je dva javljanja.

Nije, međutim, poznato zašto je Mitrović u prvih 6 meseci 2019. naglo zaćutao, ako se zna da je tokom 2018. bio u „zlatnoj sredini“ po broju govora sa 43 javljanja.

Ko je, međutim, bio najaktivniji, a ko je ćutao, o čemu su pričali predstavnici juga Srbije u parlamentu?

Najaktivniji poslanik sa juga zemlje, sa 46 javljanja je Nikola Savić iz Niša, a čak 6 poslanika sa juga Srbije, među njima i bujanovački predstavnik naroda, nisu izgovorili ni reč!

 

Poslanik Slaviša Bulatović iz Vranja, koji je u maju 2018. godine bio najaktivniji poslanik sa juga, sada je ostao nem tokom prvih šest meseci u 2019. godini.

„U parlamentu nismo čuli ni glas poslanika Nenada Mitrovića, Gorana Ćirića i Dušana Milisavljevića, kao ni Radmila Kostića. Samo korak ispred njih su poslanica Olivera Pešić sa jednim obraćanjem, Hadži Milorad Stošić i Dalibor Radičević sa takođe po jednim obraćanjem, te Žarko Bogatinović sa 2“.

Ipak, poslanik Mitrović, prema izveštaju koji je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije septembra 2018, u parlamentu prima 96.000 dinara mesečno, te još 16.000 svakog meseca u SO Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *