JP „Putevi Srbije“: Od 18 zaposlenih na putarini u Bujanovcu, 5 iz Trgovišta (Dokument)

 

Nenamo obavezu da raspisujemo konkurs za posao

BUJANOVAC, BEOGRAD, 26. juli 2019. – Od 18 novozaposlenih na naplatnoj stanici Bujanovac centar, 13 njih ima prebivalište na teritoriji Bujanovca, a 5 su iz opštine Trgovište, odgovaraju iz JP Putevi Srbije na pitanja upućena iz kabineta predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija.

Posle našeg pisanja o zapošljavanju na dve naplatne stanice u Bujanovcu, gde je Kamberi rekao kako je sramota što među novim radnicima nema ni jednog Albanca, iz kabineta su od Puteva Srbije zatražili podatke o tome ko je, kako i po kom osnovu dobio posao na putarini, kao i sa kojom školskom spremom.

U dopisu koji možete videti kaže se da svi zaposleni  imaju 4. stepen stručne spreme, ali da njihova puna imena Putevi Srbije ne mogu da daju jer bi to bilo suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

U ovom dokumentu navodi se i da JP Putevi Srbije nema zakonsku obavezu da raspisuje konkurs za zaposlenje, ali se iz njega vidi da će biti još zapošljavanja kad proradi stanica „Bujanovac sever“, pa se Kamberiju zato savetuje sledeće:

Ukoliko imate saznanja da postoje lica koja su zainteresovana za rad na naplatnoj stanici Bujanovac sever, molimo vas da ih uputite da svoje radne biografije pošalju na adresu, pa će nadležni sektor uzeti u obzir njihove prijave“, sugerišu iz Puteva Srbije.

Pre otvaranja naplatnih stanica, Saša Arsić iz Narodne stranke rekao je za Bujanovačke da posao na putarini dobijaju članovi SNS, što je šef ove stranke u Bujanovcu, narodni poslanik Nenad Mitrović demantovao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *