Noć za pamćenje u Vladičinom Hanu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. jul 2019.- Drugog dana festivala Overload u Vladičinom Hanu, južnjake željne dobre svirke „rasturili“ su Partibrejkersi i Ritam nereda.

Ne znamo kako je bilo prve večeri, ne znamo kako je bilo pre nego što su legendarni Cane i Anton počeli da praše, ali znamo da kad su počeli, Vladičin Han je postao bolje mesto, a ljudi, koji su došli da čuju šta ovi imaju da kažu, bolji ljudi.

A bilo je mnogo ljudi, pune tribine, pun prostor ispred stejdža, bez incidenata, bez bilo čega što bi pokvarilo noć za pamćenje.

„Ovaj Overload je najbolja stvar koja nam se desila u poslednjih deset godina“, reče neko.

Ako je mislio samo na Han, možda je u pravu, ali ako je mislio na sve ostale kasabe na jugu osuđene na „kulturna leta“ sa Grandovim i inim „zvezdama“ – u pravu je sigurno.

Ono što su Brejkerski počeli, nastavio je Ritam nereda – još jače da gura Han, Vranje, Surdulicu, Bujanovac, u svet, na bolje mesto.

„Ajde, da čujem glas“, viknu Boban, frontmen novosadskih razbijača – i glas se čuo.

Za kraj kao i uvek „Put beznađa“, jer oni himnu sviraju na kraju, da nada ostane, do sledećeg susreta, sledećeg Overload-a.

Festival se završava u nedelju uveče nastupom Yu grupe.

A ko su organizatori i pokrovitelji događaja, koji je lokalna vlast podigla na zaista visok nivo koji prevazilazi okvire juga Srbije, čitajte OVDE.

 




One thought on “Noć za pamćenje u Vladičinom Hanu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *