Niko još uvek nije kažnjen zbog nenamenskog trošenja vode, kontrole od ove nedelje

Piše: N. Stevanović

Inspektori uskoro na terenu: Aliti (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 29. jul 2019. – Opštinska komisija za utvrđivanje i sankcionisanje nenamenske potrošnje vode i nelegalnih priključaka na mrežu, dve nedelje nakon što je SO Bujanovac donela Odluku o vodosnabdevanju, nije nikoga kaznila jer nije ni počela sa radom.

Kako je rekao Bujanovačkim načelnik Opštinske uprave Fadil Aliti, uzrok zastoja su godišnji odmori i bolovanja komunalnih inspektora koji su, pored predstavnika JP Komunalac“, imenovani za članove komisije.

„Inspektori su bili odsutni, ali sada se jedan vratio sa odmora i očekujem da komisija profunkcioniše u toku ove nedelje“, rekao je Aliti.

Član komisije, komunalni inspektor Migzon Aslani, kaže da će komisija „sigurno početi sa radom u narednim danima“, makar i u izmenjenom sastavu, tako što će odsutnog inspektora zameniti neko drugi, ukoliko bude bilo potrebno.

„U svakom slučaju, kontrole će početi do kraja nedelje“, rekao je Aslani.

Inače, ovu komisiju je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić najavio kao najhitniju meru i odgovor na široko rasprostranjenu zloupotrebu i krađu pijaće vode sa gradske mreže, za šta je ustvrdio da je glavni uzrok nestašice vode u selima oko Bujanovca, o čemu su Bujanovačke u nekoliko navrata izveštavale.

Komisiju je još 5. jula formiralo Opštinsko veće, a pomenutom Odlukom o vodosnabdevanju predviđene su kazne od 25.000 dinara za građane i čak 500.000 za pravna lica, u slučaju da naplate budu išle sudskim putem.

I jednima i drugima bi se ostavila mogućnost da odmah plate mandatne kazne – fizička lica 10.000, a firme 100.000 dinara, i tako prođu jeftinije.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *