Pritvoren i V.T, načelnik vranjskog Sektora za vanredne situacije

BUJANOVAC, VRANJE, 31. juli 2019. (foto ilustracija) -Posle trojice pripadnika vranjskog Sektora za vanredne situacije, uhapšenih prošle nedelje pod sumnjom na primanje mita, u utorak je slobode lišen i njihov načelnik V.T.

„S obzirom na to da je u trenutku zadržavanja tri lica iz Sektora za vanredne situacije u Vranju „bio nedostupan državnim organima na navedene okolnosti u utorak je saslušan i osumnjičeni V.T, načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Vranje, te je Višem sudu u Nišu i protiv ovog njega predloženo određivanje pritvora u trajanju do 30 dana iz istih razloga“ – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Nišu.

Kako prenosi VranjeNevs, niško VJT saopštilo je u utorak popodne da su na osnovu operativnog rada Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odseka za borbu protiv korupcije u Nišu, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno informativne agencije, u Vranju „uhapšeni S.I, šef Odeljenja za vanredne situacije Mup-a Vranje, D.J. i M.M, inspektori ovog odeljenja i V.T, načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Vranje“.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo primanje mita iz čl. 367 st. 2 Krivičnog zakonika – citat je iz saopštenja.

Uhapšena je, dodaje se, i S.A, direktor DOO Ataraksija u Vranju, „zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo davanje mita iz člana 368, stav 1 Krivičnog zakonika“.

Postoji osnov sumnje da su navedeni pripadnici Odseka za vanredne situacije, prilikom obavljanja redovnih kontrola o ispunjenosti protivpožarnih uslova u većem broju privrednih subjekata preporučivali i nalagali njihovim odgovornim licima da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće „Ataraksija“ iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem, o tome imali prethodno postignut dogovor.

Posle izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane Odseka za vanredne situacije odgovorno lice označenog preduzeća je inspektorima isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra, po predmetu izvršene kontrole – iznose se sumnje na račun privedenih.

Nakon saslušanja okrivljenih, po predlogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva, Viši sud u Nišu je dana 25. jula godine protiv S.I, D.J, i M.M. odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *