Dveri: Korupcija cveta u Vranju

BUJANOVAC, VRANJE, 2. avgust 2019. – Povodom nedavnog hapšenja pripadnika vranjskog Sektora za vanredne situacije, Gradski odbor Dveri u Vranju optužio je lokalnu vlast za odlaganje formiranja LAF-a, komisije za borbu protiv korupcije.

„I dok se formiranje LAF-a po ko zna koji put odlaže do daljnjeg, u Vranju je osvanula, ko zna koja po redu korupcionaška afera, naravno u režiji štićenika aktuelne vlasti. Videćemo da li će afera dobiti epilog u vidu hapšenja nekog od lokalnih političara, ali svima je valjda više nego jasno da se u Vranju čovek ne može baviti ni poštenim poslom bez plaćanja reketa lokalnim vlastodršcima, a kamoli malverzacijama ovog obima“, tvrde Dveri.

Iz ovog pokreta podsećaju da je „svako nevin dok se ne dokaže suprotno“, ali dodaju da u Vranju „izgleda važi pravilo da niko nije ni za šta odgovoran, ma šta da se dokaže“.

„Korupcija u gradu cveta, afere sustižu jedna drugu, a nemamo ni jednu jedinu ostavku, makar zbog moralne odgovornosti za nesposobnost da se korupcija spreči, ako već ne zbog učestvovanja u njoj“, piše u saopštenju i tvrdi da je vladajuća SNS „itekako odgovorna za ovu aferu“.

„Da su njeni štićenici među glavnim akterima dokaz je i to što su 1. decembra 2017. dvojica od četvorice uhapšenih iz Sektora za vanredne situacije održala edukaciju članovima SNS-a u organizaciji Saveta za bezbednost GrO SNS Vranje, i to u prostorijama stranke, i time se kao pripadnici MUP-a otvoreno stavili u službu jedne političke partije“, navode Dveri.




One thought on “Dveri: Korupcija cveta u Vranju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *