RTV Bujanovac: Zujina razglednica iz zemlje Safari

Radio televizija Bujanovac, koju se izjasnilo da gleda tek 26 odsto učesnika u anketi na našem portalu, dok je na pitanje da li gledate njen program 74 posto čitalaca Bujanovačkih kratko i jasno odgovorilo sa NE, dobila je najviše sredstava na konkursima resernog ministarstva, 5.437.600 dinara, više, dakle, nego bilo koji drugi medij u Srbiji! Pa, da li ovde neko nekoga, da prostite, zajebava, pita se dugogodišnji novinar Radoman Irić u autorskom tekstu objavljenom na portalu InfoVranjske

Obrazloženje komisije u sastavu Marina Dimitrić, novinarka Naxi radija; Olivera Kovačević, glodur Zabavnog programa RTS; Biljana Ratković Njegovan, profesorica Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada; Branimir Grulović, penzionisani novinar i Velimir Petrušević, rukovodilac Dopisničke mreže RTV Vojvodina

BUJANOVAC, 2. avgust 2019. – Na ovom mestu  postaviću samo  dva ozbiljna pitanja:

PRVO: Na poslednjem medijskom konkursu srpskog Ministarstva kulture i informisanja, u konkurenciji 1.174 projekta, kojoj je medijskoj kući iz Srbije dodeljen najveći pojedinačni iznos?

Najveći pojedinačni novčani iznos od 2.464.200 dinara, dodeljen je projektu RTV Bujanovac pod nazivom „Razglednica mog sela“!!!

Ovu odluku doneo je žiri u sastavu: Marina Dimitrić, novinarka Naxi radija; Olivera Kovačević, glodur Zabavnog programa RTS; Biljana Ratković Njegovan, profesorica Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada; Branimir Grulović, penzionisani novinar i Velimir Petrušević, rukovodilac Dopisničke mreže RTV Vojvodina.

Pet miliona razloga za sreću: Veličković

Isti ovaj žiri je drugi najveći iznos od 2.300.000 dinara, dodelio projektu RTV  Vranje, a gle slučajnosti, vlasnik oba ova medija je – Zoran Veličković Zuja.

DRUGO PITANJE: Koja je medijska kuća iz Srbije, na ovom istom konkursu, dobila najviše sredstava – objedinjeno za sve projekte?

– U konkurenciji dve-tri stotine medija iz cele Srbije, Ministarstvo će najviše, čak 5.437.600 dinara, za ukupno pet projekata, uplatiti na žiro račun baš te medijske kuće – RTV Bujanovac!!!

I opet, kakva slučajnost, drugi ukupan iznos je namenjen Zujinoj RTV Vranje.

Nazdravlje nam bilo.

Evo onda šanse da se narednih meseci, kolege iz cele Srbije, edukuju baš u RTV Bujanovac, u tom „bastionu slobodnog novinarstva i svetioniku multikulturalizma“.

Šalu na stranu: u toj medijskoj kući, koju je Zuja pre dve godine kupio za jedan dinar, sedmoro zaposlenih Srba i Albanaca primaju minimalac .

Po slobodnoj proceni upućenih, RTV Bujanovac dnevno sluša i gleda dabogda 200 građana Bujanovca i okoline.

Pa, gospodo draga gde je onda problem; ko koga ovde  zajebava?

Na putu medijskog profesionalzma

Država, odnosno Ministarstvo kulture je organizator ove ujdurme, koja se zove Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Elem, ovoj Srbiji, slomljenoj i napaćenoj, moralno posrnuloj i devastiranoj, nisu potrebni zemljotresi i kataklizme.

Njoj će glave doći to što u svakoj sredini i svakoj oblasti života, danas imamo ljude kakav je Zoran Veličković alijas Zuja.

Zuja & La Campanella, samo su politički protočni bojleri koje je, pre sedam godina projektovala ova vlast, a danas su širokoj primeni od Horgoša do Dragaša.

A Zuja i RTV Bujanovac su samo izvođači radova u poslovima koji se u Srbiji zovu „dođeš mi – dođem ti“.

Sve to tako traje li traje.

Dokle?

„Svet je opasno mesto za život: ne zbog zlih ljudi nego zbog onih koji ništa ne preduzimaju protiv zla“ – zapisao je Albert Ajnštajn.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *