Braća iz Gnjilana u kolima krili delove za protivavionsko oružje

U kolima pronađeno i 30.000 lažnih evra

Bujanovac, Šid, 8. avgust 2019. (Foto RTS)- Carinici su u saradnji sa policijom tokom protekle večeri na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dve cevi za protiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje.

Kako prenosi Tanjug, oružje je otkriveno kada su dežurni carinski službenici izdvojili „audi“ nemačkih registarskih oznaka za detaljnu kontrolu, a kada su putnici pokušali nuđenjem novca da ga izbegnu to je samo potvrdilo sumnje carinika da se u vozilu nešto krije.

Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protiv-avionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK.

Cevi za protiv-avionski mitraljez braća su sakrila između naslona zadnjeg sedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *