NJUZ.NET čisti Bujanovac 15. avgusta

BUJANOVAC, 8. avgust 2019. – Ekipa čuvenog satiričnog portala Njuz.net sledećeg četvrtka (15. avgust) stiže u Bujanovac u jednoj, reklo bi se, specijalnoj misiji.

Njuzovci će, naime, zajedno sa migrantima i građanima, učestvovati u organizovanoj ekološkoj akciji čišćenja gradskih trgova i parkova u Bujanovcu, nakon čega će uslediti “Tribina o migrantima sa Njuzovcima” u Domu kulture.

Kako se navodi, na taj način će Njuzovci pokušati da skrenu pažnju kako pogrešna slika kojom su predstavljeni migranti u medijima može da stvori pogrešan utisak i negativan stav prema određenoj populaciji.

Sa posetiocima tribine razgovaraće o situaciji u njihovoj zajednici, izazovima kroz koje su prolazili migranti, ali i o težnjama i željama za koje dolazimo do zaključka da su iste, kakva god da nam je kulturološka pozadina.

„Ekološka akcija nema za cilj samo doprinos lokalnoj zajednici u vidu održavanja grada lepim i čistim, već i ‘čišćenje predrasuda’ koje postoje prema ovoj populaciji. Migranti koji borave u centru za azil priključiće se akciji čišćenja grada i zajedno sa lokalnim stanovništvom poslati lepu poruku o zajedništvu i deljenju istih ciljeva“, navode organizatori.

Kako je najavljeno, akcija čišćenja počinje u 17 sati na gradskom trgu u 17 sati, dok tribina počinje u 20 sati u Domu kulture.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *