Kamberi najavljuje žalbu sudu u Strazburu

Bujanovac, 12. avgust 2019.- Srpske vlasti i dalje krše prava Albanaca u Preševskoj dolini jer ih brišu sa biračkih spiskova, zbog čega je Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac najavio da će se žaliti Međunarodnom sudu pravde u Strazburu.
On je za prištinski lajmi.net  rekao da se to uglavnom primećuje u Medveđi, gde se 8. septembra održavaju lokalni izbori, i da “takvu praksu srpske vlasti u velikoj meri primenjuju samo za Albance”.
Prema njegovim rečima, oni su se žalili srpskim i međunarodnim institucijama zbog pasivizacije albanskih građana.



One thought on “Kamberi najavljuje žalbu sudu u Strazburu

  1. Nije bitno

    Gospodine presednice. Mozes da se zalis samo kod teta Lepe.
    Kod su lokalni izbori svi se pojavljujete odnekle.
    A kad su drzavni izbori vi ih bojkujete.
    Ja mislim da bi realno trebalo da nasa drzava oko izbora ima iste kriterijume. U evropi ukoliko neko ne izadje na izbore, taj vise nije drzavljani te zemlje. Naredne 4 godine ili do prvih izbora nema apsolutna nikakva prava. U vecini zemalja Evropske unije dobija otkaz sa posla, oduzimanje pasosa, gubi pravo na socijalnu i zdrastvenu pomoc. Posta nasa zemlja tezi ka Evropskim standardima, trebalo bi usvojiti i ovaj evropski oko izlaska na izbore. E tad da vidimo ko gde zivi, kako se izjasnjava, ciji pasos ima i slicno.
    E i tad bi vrsili diskrimaciju manjina koji imaju vise prava nego bilo gde u drugoj drzavi gde rade i zaradjuju a ovde izigravaju ugrozene.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *