Maša je rodom iz Bujanovca i šampionka u vožnji rolera i skijanju

BUJANOVAC, VRANJE, 12. avgust 2019. (foto privatna arhiva, Vranjenews) – Maša Jović, učenica trećeg razreda osnovne, suvo je zlato i velika nada vranjskog Ski kluba Besna Kobila, a na ovih dana održanom Otvorenom prvenstvu Srbije u slalomu na rolerima u Vranju osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju, a na Besnokobilskom kupu prvo mesto izlatno odličje.

Mašini roditelji su iz Bujanovca, iz Zbirišta, tačnije iz Ulice Slobodana Penezića, ali se porodica nedavno preselila u Vranje.

Njen deda je Vlasta vodoinstalater, otac Miroslav, u Bujanovcu poznatiji kao Miki Pula, a majka Marija. 

Maša trenira pod budnim okom trenera Đorđa Dedinca, sa kojim putuje na sva takmičenja, i Predraga Đorđevića, kod koga je napravila prve korake i savladala osnovne tehnike ski i roleraškog sporta.

Zbog nedostatka novca propustila je Svetski kup u španskom mestu Vilalblino, a najverovatnije će propustiti i finale Svetskog kupa u septembru u Nemačkoj, kažu za Bujanovačke njeni rođaci.

No, Maša se u prošloj sezoni okitila mnogobrojnim medaljama na otvorenim prvenstvima u Češkoj, Slovačkoj,  Srbiji i Sloveniji, gde će ovih dana braniti srebrnu medalju.

Njene komšije i rođaci iz Zbirišta ponosni su na Mašu i podsećaju da je njihova ulica već dala jedno uspešno sportsko ime, Đorđa Petrovića, koji je već godinama uspešan fudbalski trener u Kini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *