Vozači oprez! Policija ove nedelje pojačano kontroliše brzinu

BUJANOVAC, BEOGRAD, 12. avgust 2019. (Foto ilustracija MUP) – Saobraćajna policija od 12-18. avgusta sprovodi akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila, saopštio je MUP Srbije.

„Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila“ navodi MUP i dodaje da će brzina kretanja vozila biti kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači dozvolјenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javlјala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Akcija je sprovodi u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), a među kojima je i Srbija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *