I Bujanovčani kod kosovskog ministra kulture: Širimo ljubav prema knjizi i čitanju

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 14. avgust 2019. (foto IndexOnline) – Naša pažnja usmerena je i ka Albancima koji žive u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, da knjiga i aktivnosti koje promovišu ljubav prema knjizi i čitanju budu bliži građanima, poručio je kosovski ministar kulture, omladine i sporta Kujtim Gaši predstavnicima kulturnih institucija ove tri opštine.

Gaši je na sastanku u Prištini dodao i da će kosovska vlada „nastaviti da podržava sve institucije i biblioteke oko nabavke knjiga, sa posebnim naglaskom na albanske kulturne institucije u opštinama Preševske doline“, prenosi prištinski IndexOnline.

Kako navodi ovaj portal, ministar Gaši izrazio je posvećenost vlade da „produbi saradnju između kosovskih institucija i opština Preševske doline, posebno u oblastima kulture, omladine i sporta“.

Predstavnici institucija kulture iz Preševa, Bujanovca i Medveđe izrazili su zadovoljstvo zbog prvog sastanka sa Gašijem na, kako piše IndexOnline, „podršci albanskom stanovništvu koje živi na istočnom Kosovu“. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *