Pajaziti: Koalicija sa Šaipom i Nagipom? Da, ali samo pod uslovom da ja budem predsednik opštine

BUJANOVAC, 16. avgust 2019. – Za lokalne izbore u Medveđi 8. septembra na zajedničkoj listi našle su se Demokratska partija (DP) i Alternativa za promene (AP), čiji funkcioner Arber Pajaziti kaže da do zajedničkog nastupa neće doći i na predstojećim izborima u Bujanovcu.

Prema njegovim rečima, „Medveđa je specifična sredina“, dok će u Bujanovcu koalicioni uslov Alternative za promene drugim albanskim strankama biti mesto predsednika opštine.

Nije rano, već sada mogu da kažem da ću ja biti kandidat stranke za predsednika, otkriva Pajaziti.

On dodaje da svaki odbor AP ima autonomiju u odlučivanju, pa će tako onaj bujanovački koji vodi, u slučaju dobrog izbornog rezultata, insistirati na mestu prvog čoveka Bujanovca.

-Očekujemo i preko 30 odsto glasova, optimističan je Pajaziti, čija stranka nije učestvovala na lokalnim izborima 2016. u Bujanovcu.

Na čelu AP je Šćiprim Arifi, predsednik Preševa, a Pajaziti je bio šef kabineta Nagipa Arifija u vreme dok je lider DP vodio Bujanovac u svom drugom mandatu do 2016.

Sada, međutim, Pajaziti isključuje mogućnost predizborne koalicije sa svojim bivšim šefom u Bujanovcu, ali i sa Partijom demokratskog delovanja (PDD) Šaipa Kamberija, aktuelnog predsednika opštine Bujanovac.

Postizborna je moguća, ali samo ako on, Pajaziti, bude predsednik.

-Alternativa je i formirana sa idejom borbe protiv stare politike koju predstavljaju i Šaip i Nagip. U predizbornu koaliciju sigurno nećemo sa njima, a posle sve zavisi od rezultata. A mi očekujemo da pobedimo na izborima i otvoreni smo za saradnju, pod uslovom da ja budem predsednik opštine. U suprotnom idemo u opoziciju. Međutim, sigurno je to da nećemo podržati ni Kamberija ni Arifija za predsednika opštine jer su oni ovde na vlasti 18 godina bez rezultata, otkriva Pajaziti.

PDD čini okosnicu aktuelne većine u bujanovačkom parlamentu koji ima 41 mesto. Na poslednjim izborima održanim u Srbiji, predsedničkim 2017, u Bujanovcu je pravo glasa imalo 43.090 građana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *