Burno u Hitnoj: Tri pacijenta završila u Vranju, među njima i dete

Bujanovac, 19. avgust 2019. Šesdesetogodišnja žena iz Bujanovca prebačena je tokom noći u vranjsku bolnicu zbog vode u plućima koju je prozrokovalo slabo srce, rečeno je Bujanovačkim u Službi hitne pomoći.

Po rečima dežurnog lekara dr Bejtule Ajetija, pacijentkinja je bila u teškom stanju, pa je transport za Vranje bio neophodan.

Ovo nije usamljen slučaj, već su bujanovački lekari tokom noćašnjeg dežurstva bili prinuđeni da u vranjsku bolnicu pošalju i pacijenta iz sela Biljača.

„Takođe se radilo o srčanom bolesniku, koji je zadržan na koronarnoj jedinici  Internog odeljenja radi praćenja i opservacije“, kaže dr Ajeti.

Stomačni virus, koji hara Bujanovcem od početka leta, i pored toga što jenjava, juče je prouzrokovao komplikacije kod petnaestogodišnjaka sa Kosova, koji boravi u Bujanovcu.

„Dečak je zbog obilnog povraćanja dehidrirao, a s obzirom da mi u našoj ambulanti ne obavljamo odgovarajuću terapiju u ovakvim slučajevima, odnosno rehidraciju, uputili smo ga u vranjsku bolnicu“, rekao je Ajeti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *