Umesto rezervnog točka carinici pronašli devojčicu

Bujanovac, Merdare, 19. avgust 2019. (foto Uprava carina) –  Carinici su u subotu na prelazu Merdare  sprečili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice sa teritorije Kosova u Nemačku.

Kako navode iz Uprave carina, dete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka Nemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin. Otac je kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Nemačkoj.

Oni su u susretu sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Nakon što je sakrivena devojčica pronađena, vozač automobile je rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igrajući se  slučajno tu sakrilo.

Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *