Požari lokalizovani, bilo i eksplozija tokom intervencije u Dobrosinu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. avgust 2019. Požari na područjima bujanovačkih sela Dobrosin, Končulj i Lučane lokalizovani su u sredu uveče, nakon rizične, ali neophodne intervencije vatrogasaca na opasnom terenu prepunom zaostalih eksplozivnih naprava, od kojih je bar jedna i eksplodirala.

Kako je rečeno Bujanovačkim u opštinskom Štabu za vanredne situacije, tokom intervencije u šumi kod Dobrosina, koja je trajala do kasno u noć, čula se jedna detonacija, ali nije bilo posledica po aktere akcije.

„Desilo se ono čega smo se pribojavali – aktiviranja zaostale bombe usled vatre i to u neposrednoj blizini lokacije koja je ranije očišćena. Na sreću niko nije povređen, jer smo svi bili na bezbednoj udaljenosti od mesta eksplozije“, rekao je Bujanovačkim Ali Aslani iz Štaba za vanredne situacije.

Po njegovim rečima, požar je sinoć lokalizovan, a na terenu se dežuralo do ponoći.

„Podršku vatrogascima u akciji pružali su i meštani, Šumska uprava Bujanovac i mi iz Štaba. Poslednji izveštaji sa terena govore da vatre više gotovo i da nema“, kaže Aslani.

Dodao je i da je Štab u stalnom kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica na ovom području i da se situacija intenzivno prati.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *