Burna noć u Hitnoj – lekari upozoravaju na brzu hranu

Bujanovac, 23. avgust 2019. Nekoliko transporta u vranjsku bolnicu, kako starijih tako i mlađih osoba,  sa ozbiljnim dijagnozama, poput edema i zapaljenja pluća, i mnogo pacijenata sa stomačnim virusom, bilans je noćašnjeg dežurstva u bujanovačkoj Službi hitne pomoći.

Po rečima dežurnog lekara dr Nebojše Krstića, tokom noći je zbrinuto više od 80 pacijenata.

„Po našim standardima to je ozbiljan broj pacijenata i mogu reći da je bilo puno posla. Imali smo nekoliko pacijenata u teškom stanju – jedan čovek sa edemom pluća i ozbiljnim srčanim tegobama je prebačen u koronarnu jedinicu vranjske bolnice, takođe, transportovali smo i mladu ženu sa zapaljenjem pluća, koja je nedavno otpuštena iz bolnice“, kaže dr Krstić.

Po njegovim rečima, broj pacijenata sa stomačnim virusom je i dalje pozamašan, iako je bilo naznaka da se situacija smiruje.

„Noćas smo imali mnogo takvih slučajeva, i dece i odraslih. Još jednom upozoravam na nedovoljno obrađenu i termički neobrađenu hranu. Naročito obratiti pažnju na brzu hranu ili je jednostavno izbegavati. Svaki drugi ili treći pacijent kaže da je jeo nekakve tosteve, pice i slično, pa je jasno šta je uzrok stomačnih tegoba“, zaključio je dr Krstić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *