Deca iz Kosovskog pomoravlja u poseti Vojvodini

BUJANOVAC, NOVI SAD, 27. avgust 2019. (foto RTS PrtSc) – Deca iz osnovnih škola u Ranilugu i Partešu sa Kosovskog pomoravlja borave u Novom Sadu i Zrenjaninu u organizacijama Crvenog krsta tih gradova, i tako ulepšavaju jednoličnu svakodnevnicu, prenosi RTS.

„Uglavnom smo po ceo dan kod kuće, dogovorimo se da se negde nađemo sa drugarima, igramo se i onda se vratimo, pomažemo roditeljima“, kaže Anđela Vasić iz Parteša.

Emilija Popović iz Raniluga ističe da ne idu po ovako lepim mestima, jer ne posećujemo toliko daleka mesta u Srbiji.

U opštini Ranilug zahvaljujući organizaciji mreže škola svim đacima je omogućeno da bez većih problema dolaze na nastavu.

„Konkretno u opštini Ranilug imamo dve osnovne škole, a u svakom selu imamo istureno odeljenje, tako da maltene svako dete ima istureno odeljenje ili školu u svom selu“, ističe Vladica Aritonović iz opštine Ranilug.

Tokom boravka u Zrenjaninu đake iz Raniluga i Parteša ugostili su u gradskoj organizaciji Crvenog krsta, a potom im organizovali i razgledanje grada.

„Želja nam je da pokažemo što više kulturno-istorijskih značajnih institucija u našem gradu. Obišli smo i sportske objekte. Gledamo da im prikažemo i šta je to što Zrenjanin nudi kada je u pitanju zabava za najmlađe“, navodi Aleksandra Tanasijević iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Boravak dece sa Kosova i Metohije organizuje Crveni krst Novog Sada, a u okviru boravka u Vojvodini već četiri godine posećuju i Zrenjanin, zbog čega je opština Ranilug Crvenom krstu Zrenjanina uručila zahvalnicu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *