Saša Arsić: Od Jeremića ću tražiti izuzeće od bojkota izbora u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. avgust 2019.- Narodna stranka Vuka Jeremića odlučila je da bojkotuje predstojeće parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, ali će zbog specifičnosti situacije u Bujanovcu, kako kaže regionalni koordinator ove partije Saša Arsić, bujanovački ogranak zatražiti od centrale da bude izuzet iz odluke o bojkotu.

„Tražićemo dozvolu da učestvujemo na lokalnim izborima u Bujanovcu, ali ne kao Narodna stranka, već tako što bismo podržali određenu Grupu građana“, kaže za Bujanovačke Arsić.

Iako nije rekao koju bi grupu građana bujanovački narodnjaci mogli da podrže, nedoumice praktično i nema, s obzirom da baš jednu  predvodi njegov otac, aktuelni zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, ispred koje je mlađi Arsić ušao u Opštinsko veće, čiji je član od uspostavljanja nove opštinske vlasti nakon lokalnih izbora 2016. godine.

To što neće učestvovati na izborima pod imenom stranke kojom rukovodi na jugu Srbije, Arsića neće sprečiti da, kako navodi, „ukazuje na zloupotrebe državnih resursa od strane Srpske napredne stranke (SNS)“.

„Bujanovac naravno nije pošteđen, naprotiv, koriste se službena vozila državnih firmi u lokalu za dovoženje i odvoženje aktivista SNS-a tokom izbora, dok se istovremeno iz jedne takođe državne institucije glasačima ove stranke dele brašno, šećer i ostale namirnice“, ističe Arsić.

Ovo su, kako naglašava, samo neki od razloga zbog kojih se Narodna stranka odlučila na bojkot izbora:

-Međutim,takođe sam ubeđen da u Bujanovcu moramo izaći na izbore, na ovaj ili onaj način, i verujem da će centrala stranke to prepoznati“, zaključio je Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *