Košarka: Bujanovčani Beni, Almir i Danilo blistaju u Italiji

Danilo

BUJANOVAC, 29. avgust 2019.Bernard Morina od sledeće sezone igraće za ekipu italijanske Akademije Next Step International Academy  iz mesta Raspallo, gde će se pridružiti Danilu Dabetiću, svom klupskom drugu iz bujanovačkog OKK Play 017.

Ove godine mladi Bujanovčani sa svojom ekipom takmičiće se na tri fronta, prenosi za Bujanovačke Nenad Stajić, njihov trener u učitelj u KK Play 017, čovek koji je najzaslužniji za njihov meteorski uspeh.

Najpre je tu U 20 EYBL liga ili Evropska liga mladih za igrače ispod 20 godina. Igraće i italijansku Gold ligu za igrače rođene 2001. godine i mlađi i, konačno, sa svojim timom nastupaće i u seniorskoj konkurenciji u Seriji D, gde žele da osvoje prvo mesto i izbore viši rang, kaže Stajić. 

On ističe uslove u kojima će mladi Bujanovčani živeti i trenirati, što ga je posebno impresioniralo kada ih je posetio u Italiji:

-Uslovi u kojima će boraviti, školovati se i trenirati su više nego odlični. Sve je prilagođeno njihovom razvoju, kako na polju košarkaške karijere, tako i školovanja koje je obavezno. Beni i Danilo biće jedni od vodećih igrača svog tima koji je sastavljen od velikog broja internacionalnih igrača iz čitave Evrope, zadovoljan je Stajić.

Trener ne zaboravlja ni Almira Asanija, najmlađeg od trojice svojih igrača koji su karijeru nastavili u Italiji. Almir je već duže od godinu dana u Italiji gde je sa velikim uspehom odigrao prethodnu sezonu gde je sa svojom ekipom Oxygen Bassano Del Grapa  postao prvak Italije i osvajač EYBL lige za igrače do 14 godina.

Almir

-Ove godine klub ima velike planove. Almir će se takmičiti sa svojim vršnjacima, ali i sa godinu pa i dve starijim dečacima u ligama Italije i EYBL ligi za sezonu 2019/2020, prenosi Stajić. 

Prema njegovim rečima, Almirov klub je jedan od najboljih klubova mlađih kategorija ne samo u Italiji nego i u Evropi, sve se radi do najsitnijih detalja, a posebna pažnja se obraća na individualni napredak igrača tokom čitave sezone.

-Sva trojica imaju mesečne stipendije kao i sve pokrivene troškove boravka u Italiji, tako da je na njima samo da uče i treniraju, završava Stajić koji im, zajedno za Bujanovačkim, želi uspešnu sezonu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *