Pomozimo Dunji iz Bujanovca da lakše diše

BUJANOVAC, 31. avgust 2019. – Dunja Milanović iz Bujanovca (2016.) rođena je sa srčanom manom i trenutno joj je, dok čeka operaciju, najpotrebniji kućni aparat za iskašljavanje

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dunju a portal Bujanovačke poziva sve ljude dobre volje da zajedno pomognemo ovoj devojčici.

Dunja je rođena sa srčanom manom, takozvanom transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD. Otpusta se kući posle mesec dana po rođenju i porodica saznaje za infekciju respratnog sistema. Usled toga dolazi do gomilanja sekreta u plućima što izaziva gušenje, kašalj, visoku temperaturu i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

Sekret samostalno ne može da izbaci, nema apetit i ne može da napreduje kao deca njenog uzrasta.

U mestu u kom Dunja živi, u bolnicama nema odgovarajućeg aparata koji bi joj pomogao, pa umesto toga dobija injekcije i antibiotike, koji daju kratkotrajan rezultat i vrlo brzo problemi nastaju opet. Zbog svega toga se odlaže operacija srca, jer nije dovoljno jaka da bi je podnela.

Dunji je potreban je aparat za iskašljavanje za kućnu upotrebu, mehanickog insuflator-eksuflatora Cough Assist E 70 Respironics, kako bi pospešili izbacivanje sekreta iz pluća radi lakšeg disanja, samim tim bi brže i bolje napredovala. Takođe su neophodna sredstva za operaciju srca.

Pomozimo Dunji! Upišimo 692 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun koji vidite na slici, kao i putem linka e-doniraj.

Da Dunja lakše diše! Budimo humani!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *