Lazar iz Bujanovca pokorio Split u basketu

BUJANOVAC, SPLIT, 1. septembar 2019. (foto privatna arhiva) – Možda najbolju uvertiru u Svetsko prvenstvo u košarci koje se igra u Kini, dali su mladi basketaši vranjske ekipe „Panteri“ trijumfom na Sportskim igrama mladih održanim nedavno u Splitu, u čijoj je postavi i jedan Bujanovčanin, Lazar Stoiljković.

Lazar, koji potiče iz poznate bujanovačke sportske porodice, polazi u drugi razred vranjske Gimnazije, a košarku trenira u bujanovačkom OKK Play 017. Iz Splita, kaže za Bujanovačke, nosi nezavoravna iskustva

-Split, do koga smo putovali 20 sati i gde nas je vodio Vladimir Veličković, je lepo i nezaboravno iskustvo, gde smo se, kao ekipa Voda čaj, kvalifikovali posle drugog mesta na Sportskim igrama mladih u Beogradu, priča Lazar.

Okosnicu ekipe koja je pobedila u Splitu činili su njegovi drugari iz vranjskog KK Panteri, čije su ime i nosili na takmičenju: Uz Lazara su bili Mateja Arsić, Strahinja Krstić i Nikola Savić , a značajnu ulogu na kvalifikacijama imao je  Dimitrije Janković, koji je odsustvovao u Splitu zbog obaveza prema reprezentaciji.

Šampioni (Lazar prvi desno)

U Splitu, kad nisu igrali, uživali su na okolnim plažama:

-Tamo smo upoznali mnogo novih drugara, slobodno vreme provodili smo na plaži, a najbitnije od svega jeste to što smo , pobedivši Hrvate i Bosance u grupi, a potom i dečake iz Kuršumlije u finalu, uspeli da zauzmemo prvo mesto na Sportskim igrama mladih. Nadam se da ćemo ostvariti još uspeha u budućoj karijeri, očekuje mladi Bujanovčanin, još jedan izdanak košarkaške škole Play 017.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *