Hitna: Bujanovčanin kritično, prebačen u Niš

Bujanovac, 2. septembar 2019. -Dežurna ekipa Službe hitne pomoći noćas je urgentno transportovala u vranjsku bolnicu Bujanovčanina (1975), koji je doživeo infarkt, rekao je za naš portal lekar ove službe dr Mejdi Zećiri.

Po rečima dr Zećirija, stanje pacijenta je bilo toliko ozbiljno da su lekari u Vranju zaključili da je uput u Klinički centar u Nišu jedino rešenje.

„Bilo je neophodno obaviti koronarografiju, a zatim pretpostavljam i ugradnju stenta, zbog toga je ovaj pacijent hitno prebačen u Niš“, rekao je dr Zećiri.

Tokom noćašnjeg dežurstva obavljeno je oko 60 pregleda, a dr Zećiri ističe da je pored već uobičajenog velikog broja pacijenata sa stomačnim virusom, primetno i pogoršanje stanja kod hroničnih plućnih bolesnika, odnosno asmatičara.

„U ranim jutarnjim časovima smo imali povećan priliv pacijenata-asmatičara, koji su imali veće ili manje probleme sa disanjem i žalili se na gušenje. Njih petoro je zbrinuto u našoj ambulanti, stabilizovani su i otpušteni kućama“, zaključio je on.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *