Prvake u “Branku” sačekali stariji drugari i novi direktor

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

 

Dobrodošlica novog direktora: Tasić

Bujanovac, 2. septembar 2019. -Bujanovačka Osnovna škola „Branko Radičević od ponedeljka je bogatija za 105 dečaka i devojčica, koji su svečano, u prisustvu svojih roditelja i nastavnika, postali đaci prvaci.

Pored učitelja, koji će im u naredne četiri godine prenositi znanje, novu generaciju prvaka dočekao je i novi direktor škole, Nenad Tasić, kome je ovo praktično prvi dan na čelu škole.

„Polaskom u školu se ne završava vaša igra, već samo dobija drugačije značenje i biće u funkciji učenja. Potrudićemo se da vam dani u školi budu ugodni i opušteni, puni zanimljivih sadržaja, prijateljstava i rezultata“, poručio je direktor.

Usledila je prozivka, tokom koje su najmlađi osnovci sa nestrpljenjem iščekivali  da čuju svoje ime od učitelja koji su prozivali, da bi stali u kolonu pored prvih školskih drugova, a zatim se zaputili ka učionicama na čas upoznavanja.

„Ove godine imamo 105 prvaka raspoređenih u 5 mešovitih odeljenja. Ukupan broj đaka u prvom razredu je gotovo identičan prošlogodišnjem“, rekao je direktor Tasić.

A prvacima se, bar kako su nam rekli, „sviđa u školi“ i „sve je super“.

Malo manje „super“ je, čini se, bilo roditeljima, koji su pomalo nervozno čekali ispred zatvorenih vrata učionica da se čas završi.

„Srećan sam naravno, i ponosan, ali razumljiva je i mala doza brige, da li će sve proteći u najboljem redu, ipak je ovo početak nečeg potpuno novog za dete“, rekao je Bujanovačkim Nenad Stevanović, jedan od roditelja.

Inače, Koordinaciono telo za jug Srbije je i ove godine za prvake obezbedilo đačke rančeve i priborpoklon, koji po rečim aroditelja dece, bar malo rasterećuje kućni budžet.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *