Na izborima u Medveđi i dve stranke iz Bujanovca, nesporazum kod Haradinaja

BUJANOVAC, MEDVEĐA, 6. septembar 2019. (foto sajt opštine Medveđa) – Na izborima u Medveđi u nedelju 8. septembra za 25 mesta u lokalnom parlamentu boriće se i dve stranke iz Bujanovca-Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija, koja će nastupiti u koaliciji sa preševskom Alternativom za promene (AP).

Osim ovih stranaka koje okupljaju Albance, građani će moći da glasaju za još 4 izborne liste: Koaliciju SNS, SPS i JS, zatim PUPS, SRS i  Srpsku desnicu.

Uoči predizborne tišine, svoj miting u Medveđi održao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, dok su predstavnici kolaicije DP i AP bili gosti kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja, što je bio povod za žestoku reakciju PDD.

Naime, PDD je izdao saopštenje u kome se kaže da je delegacija ove Koalicije Haradinaju rekla da predstavlja sve albanske stranke čime su, kako se navodi, „obmanuli premijera“.

U dosadašnjem sazivu parlamenta DP je imao 5 odbornika a PDD 3 i učestvovao je u vlasti sa koalicijom oko SNS koja je imala ubedljivu većinu sa 16 mandata.

Opozicioni Savez za Srbiju bojkotovaće izbore 8. septembra zbog, kako su naveli, ogromnih neregularnosti u izbornom procesu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *