Zaharijev: U Bosilegradu gorivo za 10 dinara jeftinije nego bilo gde u Srbiji

Gorivo se toči od subote

BUJANOVAC, BOSILEGRAD, 17. septembar 2019. (foto FB)- Posle zatvaranja jedine benzinske pumpe, u Bosilegradu se gorivo toči iz cisterne i to, prema rečima predsednika opštine Vladimira Zaharijeva, po cenama za 10 dinara nižim po litru nego bilo gde u Srbiji.

Benzinsku stanicu u ovom pograničnom mestu zatvorila je 10. septembra finansijska inspekcija zbog, kako je rekao Zaharijev, nekakvih nereda, pa je desetak hiljada stanovnika opštine ostalo bez goriva što je, dodaju u Bosilegradu, ravno humanitarnoj katastrofi.

U pomoć je, međutim, na poziv opštinskog pritekao Republički štab za vanredne situacije pa je u Bosilegrad u petak 13. septembra stigla cisterna privatne kompanije Knez petrol, odakle je sutradan počelo da se toči gorivo.

Predsednik je ovaj čin objavio i na svojoj FB stranici a post prenosimo u celosti:

Hvala državo Srbijo!

„VEČERAS DO 21h… od sutra ujutro od 7 naveče do 19…Ajde da točimo gorivo…Radujte se Bosilegrađani…HVALA DRŽAVO SRBIJO…Na zahtev Opštine Bosilegrad munjevito su nadležne institucije Srbije i bratski Knez Petrol reagovali na krizu snadbevanja i otvorilu pumpu u ‘Bivšoj lukari’…“

Mi smo morali da potražimo pomoć države i oni su to rešili na ovaj način. Doterali su naftu koja je za 10 dinara jeftinija nego bilo gde u Srbiji – rekao je Zaharijev za Južne vesti.

On dodaje da je malo nedostajalo da se proglasi vanredna situacija „jer život bez nafte za nas to i jeste“, među građanima je zavladala panika kada se veliki broj njih okupio oko zatvorene pumpe.

U međuvremenu, brojnim redakcijama stigao je mejl koji je potpisao žitelj Bosilegrada sa inicijalima I.M, koji tvrdi da se prodaja goriva iz cisterne odvija mimo zakona, poput paprike na pijaci.

Zaharijev u izjavi za Južne vesti demantuje ove navode:

-Gorivo se prodaje u zakonskim okvirima, uz izdavanje fiskalnih isečaka, naglasio je Zaharijev.

On, međutim, nije mogao da precizira kada će benzinska pumpa u Bosilegradu biti ponovo otvorena.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *