SO Bujanovac digitalizovana novcem ministarstva, odbornici će se obraćati sa svojih mesta

Piše: N. Stevanović

Od sada bez dizanja ruku: SO Bujanovac (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 17. septembar 2019. – U sali Skupštine opštine Bujanovac instaliran je digitalni sistem koji će, kako najavljuju iz kabineta predsednika opštine, „podići nivo efikasnosti rada odbornika“.

Digitalizacija skupštinske sale plaćena je 4,7 miliona dinara, ali ne iz budžeta opštine, već je novac stigao iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na prvom narednom skupštinskom zasedanju neće biti prebrojavanja podignutih ruku prilikom glasanja, ali ni obraćanja za skupštinskom govornicom, jer će se utvrđivanje kvoruma i glasanje obavljati putem kartica i elektronskih jedinica, a odbornici će govoriti sa svojih mesta – kao u Narodnoj skupštini Srbije.

“Lokalna samouprava je konkurisala sa ovim projektom kod resornog ministarstva jer smatramo da će modernizacija podići na viši nivo efikasnost skupštine”, rekao je Bujanovačkim šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi.

Kako je rekao, digitalizacija će skupštinu pretvoriti u mesto gde se efikasno radi i gde se poštuje vreme i odbornika i građana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *