U Bujanovcu uhapšena organizovana kriminalna grupa

BUJANOVAC, VRANJE, 18. septembar 2019.Na području Bujanovca i Vranja u sredu je uhapšeno 8 osoba osumnjičenih za krijumčarenje 251 migranta od januara do juna ove godine, „nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi“, prenosi RTS pozivajući se na Tužilaštvo za organizovani krminal.

Precizirano je i da su uhapšeni organizator i članovi organizovane kriminalne grupe.

Slobode su lišeni R. T., R. V., I. L., Lj. R., R. R., L. Dž, Đ. O., P. I. i D. N.

Sumnjiče se za krijumčarenje migranata iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije, odnosno nezakonito pomaganje u tranzitu ka zemljama Evropske unije, prenosi RTS.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i strani novac koji su dobijali za troškove ilegalnog prevoza“, saopštava Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se dodaje, svi uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeniu Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

Ovu akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalisticke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumcarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu – saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *