PROMO TEKST

Da li kupiti automobil koji je prethodno služio kao rent a car vozilo?

Svakodnevno se u svetu izveze i proda na stotine automobila. Iako prodavci takvih automobila tvrde da su oni u najboljem stanju, ipak su mnogi od njih nekada služili kao vozilo za iznajmljivanje. Postavlja se pitanje da li je takav automobil, tj. nekadašnje rent a car vozilo, dobar izbor pri kupovini automobila? Neki kupci gaje velike predrasude o ovakvim vozilima. No, postoje pozitivne i negativne strane takvog automobila, pa da pogledamo o čemu je tačno reč.

Prva pozitivna strana ovakvog automobila jeste to što je on redovno bio servisiran i održavan, jer je vođenje kontrole i ispravnosti voznog parka primarni zadatak agencija koje se bave prevozom ili iznajmljivanjem automobila. Druga pogodnost kod ovakvih automobila jeste nešto povoljnija cena. Mnoge agencije neretko prodaju svoje automobile ili čak organizuju različite aukcijske prodaje, te se na taj način može kupiti dobar automobil po znatno sniženoj ceni u odnosu na onu koja je zastupljena na tržištu. Pritom, snižavanje cene uvek je mogućno uz navođenje razloga da je to nekada bilo rent a car vozilo, a takva vozila pretenduju da brže izgube na vrednosti, jer im je prosečna kilometraža znatno veća nego kod običnog automobila koji nije bio iznajmljivan.

Sa druge strane, mnogi potencijalni kupci automobila smatraju da izbor ovakvog automobila pri kupovini nije dobro rešenje iz razloga što je kilometraža znatno veća, a i zbog toga što istorija vozača obično nije poznata, te se, naravno, ne zna ko je sve upravljao takvim vozilom. To može predstavljati otežavajuću okolnost pri kupovini jer su mnogi vozači upravljali tim volanom, te se nisu ponašali kao i u situacijama kada voze svoj lični auto. Zbog svega toga, ogrebotine su veoma česte na ovakvim automobilima, kao i neke sitne popravke koje su rezultat različitih stilova vožnje. Stoga, možda bi jedna od preporuka bila da se prilikom razmatranja kupovine ovakvog vozila obavezno konsultujemo sa mehaničarem kako bi on dao jasnu i pravu sliku o stanju automobila, jer, sa druge strane, koliko god neko vozilo dobro izgledalo, ono ipak može da sadrži neki prikriveni nedostatak koji bi moglo da otkloni jedino neko stručno lice.

Za kraj, ostaje nam samo da sumiramo dobre i loše strane kupovine automobila koje je služilo kao rent a car vozilo. Ako rezimiramo sve prethodno navedeno, možemo videti da kupovina ovakvog vozila ima svoje prednosti i nedostatke, ali ti nedostaci se mogu pronaći i kod bilo kojih drugih polovnih automobila koji nisu služili kao vozilo za iznajmljivanje. Važno je samo imati na umu da su ovakva vozila redovno održavana i da ćemo ih kupiti po povoljnijoj ceni. Stoga, vredi razmisliti!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *