Opština Bujanovac šalje pomoć u Albaniju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. septembar 2019. Opština Bujanovac izdvojila je 120.000 dinara za državu Albaniju, kao “vid simbolične pomoći“ nakon serije zemljotresa koji su pogodili područje Tirane i Drača, potvrdio je Bujanovačkim šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi.

„Opštinsko veće je u četvrtak na predlog predsednika opštine donelo zaključak da se izdvoje 120.000 dinara u ime solidarnosti sa stanovništvom područja pogođenim zemljotresom“, kaže Salihi.

Kamberi je na svojoj FB stranici objavio da se Opština Bujanovac odazvala pozivu ministarke prosvete u Vladi Albanije Bese Šanini.

„Ministarka Šanini je pozvala sve koji su mogućnosti da pomognu i učestvuju u akciji solidarnosti sa stanovništvom koje je pretrpelo materijalnu štetu od zemljotresa. Na sreću, serija zemljotresa nije prozrokovala ljudske žrtve“, navodi Kamberi.

Pod motom „Albanija nas ujedinjuje“, Kamberi je pozvao „sve građane i institucije Preševske doline da se priključe akciji“.

Tokom zemljotresa koji su zadesili Albaniju u subotu oštećeno je više od 900 stanova i zgrada, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Pored dva jaka potresa od 5,6 i 5,2 stepena Rihterove skale, zabeleženo je još 350 manjih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *