Za bujanovačke srednjoškolce 124 stipendije iz Koordinacionog tela

Bujanovac, 26. septembar 2019. (foto KT) – Za učenike srednjih škola na području opština Bujanovac, Preševo i Vranje, Služba Koordinacionog tela (KT) dodeljuje učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 01. septembra do 31. decembra 2019. godine.

Služba Koordinacionog tela će od 300 raspoloživih stipendija  učenicima iz opštine Bujanovac dodeliti  124 stipendije (41,5%), iz opštine Preševo 116 (38,5%) dok srednjoškolcima iz opštine Medveđa sleduje 60 stipendija, saopšteno je iz Koordinacionog tela  u sredu.

Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opštine Bujanovac, da su prvi put školske 2019/2020. godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I razreda srednje škole koji su u svim razredima od V do VIII razreda osnovne škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5), odnosno učenici od II do IV razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5) i koji su iz vladanja imali ocenu primerno (5).

Stipendije dobijaju samo učenici koji u školskoj 2019/2020godini pohađaju srednje škole na teritoriji opština Bujanovac, Preševo i Vranje i u trenutku podnošenja molbe imaju prebivalište na području opštine Bujanovac, navodi se u saopštenju.

Učenici koji su već ostvarili pravo na neku od učeničkih stipendija iz budžeta Republike Srbije nemaju pravo na stipendiju Službe Koordinacionog tela, a ako u međuvremenu steknu pravo na neku drugu stipendiju, dužni su da se opredele za jednu od dodeljenih stipendija.

Iz KT poručuju da će ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2020. godinu nastaviti stipendiranje do završetka školske 2019/2020. godine.

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 25. septembra do 11. oktobra 2019. godine do 15:30 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *