Od novembra i u Bujanovcu veće plate u javnom sektoru

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. septembar 2019. Budžet opštine Bujanovac biće uvećan rebalansom za nešto više od 11 miliona dinara, od čega će najveći deo biti iskorišćen za povećanje plata od 8 do 10 odsto u javnom sektoru.

„Na osnovu zaključka Vlade Srbije, od novembra će biti ugrađeno u budžet povećanje plata od 10 procenata za zaposlene u Domu kulture i gradskoj biblioteci, u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ uvećanje će biti 9 odsto, a 8 za sve ostale korisnike i Opštinsku upravu“, rekao je Bujanovačkim načelnik opštinskog Odeljenja za finansije Boban Pavlović.                                                                                                                                               

On je precizirao da se radi o povećanju budžeta opštine za 1,08 odsto, pa će nakon rebalansa budžet iznositi 1, 072 milijarde dinara.

Na pitanje Bujanovačkih odakle stiže dodatni novac, Pavlović je rekao da se „ uglavnom radi o povećanju izvornih prihoda, odnosno sopstvenih sredstava lokalne samouprave“.

Predlog rebalansa budžeta naćiće se na dnevnom redu sednice bujanovačke Skupštine zakazane za ponedeljak, 30. septembra.

Odbornici će razmatrati i predlog o razrešenju aktuelne i imenovanju nove opštinske izborne komisije u stalnom sastavu, kao i Izveštaj o radu Doma zdravlja Bujanovac za 2018. godinu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *