Ministar Stefanović: Jug Srbije je stalno izložen pretnjama od terorizma

BUJANOVAC, VRANJE, 28.9.2019. (Foto MUP Srbije)- Jug Srbije je, imajući u vidu da je reč o složenoj multietničkoj sredini, izložen rizicima od potencijalnog ekstremizma i organizovanog kriminala i tu uvek postoje moguće pretnje od terorizma i ekstremizma, naglasio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u petak tokom poste Vranju.

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela i ukazao da rad policijskih službenika u ovom okrugu nije lak, prenose Južne vesti. 

Stefanović, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, prilikom obilaska vranjske Policijske uprave, potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je bezbednost na jugu solidno stabilna.

-Mi na ovom području imamo pozamašan bezbedonosni aparat koji radi na tome da se pretnje iz regiona ne preliju na naše područje – rekao je Stefanović.

-Organizovani kriminal nije prisutan samo u izvršenju krivičnih dela na ovom području , već i u pokušaju da se deo novca od narko trafikinga opere i ubaci u legalne tokove Srbije, dodao je Stefanović.

Ministar policije u sklopu posete Vranju održao je sastanke sa rukovodstvom Grada i policije, a obišao je i policijske stanice u Trgovištu i Vladičinom Hanu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *