Albanska opozicija traži smenu Lele Jovanović

Piše: N. Stevanović

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je inicijativu odbornika DP-a okarakterisao kao obično politikanstvo

Bujanovac, 30. septembar 2019.Zbog zapošljavanja dvoje lekara srpske nacionalnosti u Domu zdravlja (DZ) Bujanovac, a ne i albanskih, opozicioni odbornici u bujanovačkoj Skupštini iz  albanske Demokratske partije (DP),  zahtevaju da lokalni parlament raspravlja o razrešenju direktorke zdravstvene ustanove dr Lele Jovanović.

U svom zahtevu na sednici koja je u toku, Demokratska partija je ostala usamljena, jer je Nenad Mitrović, šef srpskog dela opozicije, odnosno koalicije okupljene oko SNS-a, rekao da će direktorka svakako biti smenjena već od 1. januara 2020. godine kada Dom zdravlja pređe u nadležnost resornog ministarstva, te da nema potrebe sada raspravljati o smeni.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je inicijativu odbornika DP-a okarakterisao kao obično politikanstvo.

„Nisam video da ste se bunili što na putarinama na koridoru 10 nije zaposlen niti jedan Albanac od 18 novih radnika, a mi jesmo. Sledeći konkurs u Domu zdravlja će biti raspisan uskoro i to za 4 lekara. Ako od tih 4, troje ne budu Albanci, obećavam da ću se pridružiti vašoj inicijativi za razrešenje direktorke, ali do toga neće doći, jer će biti zaposleni Albanci“, rekao je Kamberi.

Skupština je potom odbila  da se u dnevni red uvrsti predlog odbornika DP-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *