Dr Lela Jovanović: Što me niste menjali kad sam zapošljavala Albance

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. septembar 2019.Direktorka Doma zdravlja Bujanovac dr Lela Jovanović poručila je odbornicima u SO Bujanovac koja je počela u ponedeljak, ali i celokupnoj javnosti da je nedavna odluka o zapošljavanju dvoje lekara srpske nacionalnosti bila lično njena, doneta „bez ikakvog političkog ili nacionalnog predznaka“

Lično sam se izborila za saglasnost Ministarstva za prijem dvoje lekara. Jedna od njih je Milica Timić, ćerka nekadašnje naše radnice dr Sunčice Timić, koja je prerano preminula. Milica Timić i njen brat, takođe lekar, nemaju sredstava za život i iza ove odluke stojim, ubeđena da sam ispravno postupila, rekla je direktorka Jovanović, odgovarajući na pitanja odbornika tokom rasprave o izveštaju o radu Doma zdravlja za 2018. godinu.

Ona je napomenula da je ministarstvo odobrilo zapošljavanje dva lekara – jednog na neodređeno vreme i drugog kao zamenu za zaposlenog koji odlazi na specijalizaciju.

„Što me niste smenili kada sam zapošljavala doktore Albance ili ih slala na specijalizacije“, upitala je dr Jovanović odbornike opozicione Demokratske partije koji su predlagali da se na sednici raspravlja o razrešenju direktorke zbog poslednjeg zapošljavanja „isključivo Srba“, kako su naveli.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *