Počela rekonstrukcija glavne ulice od kružnog toka do Doma zdravlja

Piše: N. Stevanović

Radovi se u potpunosti finansiraju iz republičkog budžeta: Opštinsko rukovodstvo

Bujanovac, 1. oktobar 2019. – Povodom početka radova na rekonstrukciji i asfaltiranju glavne ulice u Bujanovcu, šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi poručio je da je ovaj poduhvat „primer dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za dobrobit svih građana opštine“.

Radovi u ulici Karađorđa Petrovića započeti su u utorak 1. oktobra, po procenama nadležnih iz opštinskih službi trajaće oko 30 dana i u potpunosti se finansiraju iz republičkog budžeta, nakon što je resorno ministarstvo prihvatilo zahtev Opštine Bujanovac.

Kao što sam u julu mesecu najavio na vašem portalu, angažovanjem predstavnika opštinske administracije obezbeđeno je finasiranje ovog značajnog projekta od strane ministarstva i radovi su već otpočeli. Bujanovčani će posle više godina imati potpuno rekonstruisanu glavnu ulicu, a ja se nadam da ćemo na sličan način sarađivati i sa drugim državnim ministarstvima“, rekao je Bujanovačkim Salihi.

Po rečima načelnika opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Envera Ramadanija, u toku je prva faza rekonstrukcije – skidanje starog asfalta na deonici od oko 2 kilometra, od kružnog toka na ulazu u grad do Doma zdravlja.

-Asfaltiranje je u nadležnosti državnog predužeća „Putevi Srbije“, a podizvođač je firma „Saba Belča“. Na nama je bilo da na vreme pripremimo i isfinansiramo projektnu dokumentaciju,, kaže Ramadani.

Po završetku asfaltiranja, dodao je, lokalna samouprava će o svom trošku urediti trotoare, a izrada ovog projekta je već počela.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *