Roditelji u akciji u “Branku” (foto)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. oktobar 2019. -Roditelji đaka Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu rešili su da urede školsko dvorište, latili se četke i farbe i poručili da je ovo tek početak i da sledi akcija nabavke radijatora.

Ideja da se roditelji angažuju na  uređenju i oplemenjivanjuškolskog dvorišta potekla je od Saveta roditelja u ovoj školi i aminovao ju je direktor Nenad Tasić, te je u sredu njih petnaestak, potpomognuto učenicima, započelo popravku i farbanje dotrajalih klupa i korpi za prikupljanje flaša.

„ Dogovorili smo se na Savetu da učinimo nešto za školu, za našu decu. Ovo nije puno, ali sigurno će im značiti i pokušaćemo da ulepšamo prostor u kojem provode dobar deo dana. Sa ovom akcijom se neće završiti naše angažovanje, već nam je namera da iniciramo i mnogo značajnije stvari, kao što je nabavka radijatora jer je grejanje trenutno najveći problem u školi“, rekao je Bujanovačkim Boban Stojanović, jedan od roditelja.

Po njegovim rečima, roditelji su do sada uspeli da obezbede četiri radijatora, međutim, da bi sva deca bila u toplim učionicama predstojeće zime, potrebno je mnogo više.

Tu računaju na pomoć lokalne samouprave i privrednika.

„Grejanje moramo da rešimo pod hitno. Potrebno nam je nekih 20 radijatora uz prateću opremu, što košta oko 350.000 dinara.To su velika sredstva i probaćemo da u saradnji sa resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom obezbedimo novac. Naravno, pomoć roditelja, na obezbeđivanju boljih uslova za decu u svakom pogledu, bilo to farbanje klupa, sređivanje igrališta ili radijatori, je više nego dobro došla i ceo kolektiv pozdravlja njihovu inicijativu“, rekao je direktor Tasić.

Akciju roditelja, pohvalili su i sami učenici, a neki su i pritekli u pomoć.

„Klupe su bile uništene, nismo imali gde da sednemo za veliki odmor. Super je što su ih popravili, a mi ćemo pomoći za farbanje“, kaže osmak Kevin Džaferović.

Prvu akciju pomogli su preduzeće „Megal“ i Predškolska ustanova „Naša radost“ tako što su obezbedili farbu, pomoć je simbolična, ali su roditelji svakako zahvalni.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *