Kako do novca EUPro u četvrtak na Ekonomskom fakultetu

BUJANOVAC, 10. oktobar 2019. – Informativna sesija o drugom javnom pozivu razvojnog programa EU PRO za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima biće održana u četvrtak 10. oktobra 2019. godine sa početkom u 10:30 u Bujanovcu u prostorijama Ekonomskog fakulteta, saopšteno je iz ove organizacije.

Evropska unija (EU) je za ovaj javni poziv opredelila ukupno 2,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014-2018. godine u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO. Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PROa: Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzećagde zainteresovani preduzetnici/ce mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *